بروزرسانی: 19 آذر 1404
طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ؛ مجلسی و جاافتاده و خوشمزه مجله تصویر زندگی
طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ؛ مجلسی و جاافتاده و خوشمزه مجله تصویر زندگی
سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و فسنجان به روغن بیفتد. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲ – ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً به روغن بیافتد. در این صورت باید مرغ را با پیاز تفت بدهید و بعد همراه با رب انار و شکر به مخلوط گردو اضافه کنید. خورش فسنجون با مرغ یکی از لذیذترین و مجلسی ترین خورش های ایرانی البته بعد از قورمه سبزی است😋 که طرفداران بسیاری دارد. در ادامه طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی که به سلطان خورش ها معروف است را خواهید دید.
- مرغ ها را به مخلوط پیاز و گردو اضافه کرده و چند لیوان آب را روی مواد بریزید.
- در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش می توانید با طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی و فوت و فن های درست کردن این خورش خوشمزه که اتفاقا جزو غذاهای نذری محرم در گیلان است آشنا شوید.
- گردوهای سابیده شده یا چرخ کرده را به پیاز داغ و زردچوبه اضافه کنید.
- حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد.
- اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم.
- ظاهرا این غذا به حدی مهجور بوده است که مردم سایر نقاط ایران آن را نمی شناختند.
جزء غذاهای مجلسی و اعیانی ایرانیها محسوب می شود که در مراسم یا پذیرایی های خاص طبخ می شود. خورش فسنجان را با مغز گردو و گاها پسته طبخ می کردند. به همراه رب انار، گیلک ها این خوراک را ترش طبخ می کنند با اضافه کردن رب انار ترش محلی که در دسترس دارند و از گوشت مرغابی داخل فسنجان استفاده می کنند.
دستور پخت و طرز تهیه
هر ۱۵ دقیقه به خورشت سر بزنید تا اگر آبش کم بود، کمی آب سرد به آن اضافه کنید. در خورشت رو میذاریم و حرارت رو ملایم میکنیم تا روغن گردوها کاملا خارج شه و فسنجون غلیظ بشه و جا بیوفته. در این مرحله مرغ ها رو که از قبل با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کردیم، توی روغن سرخ میکنیم و به فسنجان اضافه میکنیم. یه نکته مهم هم اینه که ترشی فسنجونتون رو اصلا توی این مرحله نچشید. یک ساعت دیگه هم که صبر کنیم، احساس میکنیم کمی داره غلیظ تر میشه به روغن میوفته.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ مجلسی و خوشمزه
در فصل بهار و تابستان که شکاری انجام نمی شود، مردم از گوشت بوقلمون یا مرغ استفاده می کنند. در صورتی که مرغ پخته؛ اما خورشت جا نیفتاده است، مرغ را درآورید و چند دقیقه قبل از سرو غذا، داخل خورشت بگذارید. بهتر است آن را در چند مرحله بریزید تا ترشی آن بیش از اندازه نشود.
شما نیز اگر دستور پخت متفاوتی برای خورشت فسنجان می شناسید لطفاً با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. برای تهیه فسنجان رشتی یا گیلانی معمولاً هم از مرغ استفاده می شود هم از اردک و مرغابی، اما به هر حال اکثر افراد ترجیح می دهند در تهیه فسنجان رشتی از مرغ استفاده شود. در طرز تهیه خورش فسنجان رشتی بهتر است از ران یا سینه مرغ همراه با استخوان استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه این خورش نباید مرغ ها در غذا له شوند.